Please use this identifier to cite or link to this item: http://dl.pgu.ac.ir/handle/Hannan/39914
Title: سنتز و مطالعات الکتروشیمی نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن عامل‌دار شده با دوپامین
Authors: صفورا ذوفنون
Issue Date: 1394
Abstract: امروزه نانوذرات مغناطیسی به علت خصوصیات قابل توجه الکتریکی و خواص مغناطیسی که دارند بسیار مورد توجه پژوهشگران می‌باشند. الکترودهای اصلاح‌شده با این نانو ذرات موجب افزایش سطح مبادله‌کننده الکترون و افزایش نسبت سیگنال به نویز در سیستم‌های الکتروشیمیایی می شوند. با این وجود، عامل‌دار کردن این نانو ذرات با ترکیبات مختلف انتخاب‌گری و حساسیت پاسخ الکترودهای اصلاح شده را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می‌دهد. در این راستا، در بخش اول این پایان‌نامه، سنتز نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن (MNPS) و عامل‌دار کردن این نانو ذرات با ترکیب دوپامین MNPs-APTES-DA)) انجام شد. شناسایی و تعیین مشخصه‌های نانو ذرات سنتز شده با استفاده از میکروسکپ الکترونی روبشی (SEM)، پراکندگی دینامیکی نور(DLS) و طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) صورت گرفت. در بخش دوم پایان‌نامه به بررسی رفتار انتقال الکترون فیلم MNPs-APTES-DA تثبیت شده بر سطح الکترود خمیر کربن پرداخته شد. الکترود اصلاح شده یک جفت پیک ردوکس در پتانسیل فرمال (E°) 33/0 ولت نشان می دهد که مربوط به واکنش انتقال الکترون دوپامین در سطح الکترود می‌باشد. به منظور بدست آوردن بهترین پاسخ الکتروشیمیایی، فاکتور‌های موثر بر جفت پیک ردوکس دوپامین، مانند اثر pH، قدرت یونی، غلظت نانو ذره عامل‌دار شده با دوپامین، زمان آماده سازی الکترود و سرعت روبش پتانسیل بهینه شد. الکترود فوق می تواند برای طراحی یک حسگر الکتروشیمیایی حساس به یون کاتیون دو ظرفیتی مس مورد استفاده قرار گیرد. نتایج نشان می دهد که در5/6pH و با استفاده از تکنیک کرونوآمپرومتری امکان اندازه گیری مقادیر کم یون مس در محدوده غلظتی 0/2 تا 0/7 نانومولار با حد تشخیص 454/0 نانو مولار وجود دارد.
Description: پايان‌نامه کارشناسي ارشد در رشته شيمي تجزیه
URI: http://dl.pgu.ac.ir/handle/Hannan/39914
Type Of Material: پ‍ای‍ان‌ ن‍ام‍ه‌ ف‍ارس‍ی‌
Appears in Collections:Chemistry شیمی

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1262 safura zufonun.pdf3.28 MBAdobe PDFThumbnail
Download    Request a copy


Items in HannanDL are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.