Please use this identifier to cite or link to this item: http://dl.pgu.ac.ir/handle/Hannan/18287
Title: مطالعه آزمايشگاهی ضريب انتقال حرارت جابجايی نانوسيال دوفازی آب و هوا
Authors: محمد مقيمی مفرد
Keywords: نانوسيال، نانوذره، ضريب انتقال حرارت، جريان دوفازی
Issue Date: 1391
Abstract: در اين پايان‌‌نامه هدف مطالعه آزمايشگاهی ضريب انتقال حرارت جابجايی نانوسيال دوفازی آب و هوا مي‌باشد. براي انجام اين کار ابتدا دستگاه آزمايشگاهی که بتواند تغييرات ضريب انتقال حرارت را در شار حرارتی ثابت براي سيال دوفازی اندازه‌گيری کند طراحی و ساخته شد. در قسمت اصلي اين دستگاه آزمايشگاهی، هفت عدد سنسور PT100 روی بدنه لوله ای که اطراف آن شار حرارتی ثابت توليد می شود، به کار برده شد و دو عدد سنسور ديگر از همين نوع برای اندازه گيری دمای ورودی و خروجی سيال در قسمت آزمايش استفاده شد. يک مخزن جدا کننده آب و هوا و همچنين يک مبدل حرارتی برای خنک کردن سيال خروجی از قسمت آزمايش به كار برده شد. بعد از اندازه‌گيری دبی آب و هوا، جريان وارد يك صفحه مدور شده و باهم مخلوط شده و وارد قسمت آزمايش شدند. براي ساخت نانوسيال ابتدا پودر نانوذره اکسيد آلومينيم با آب مقطرمخلوط شده و بعد از مشخص شدن pHبهينه نانوسيال، برای پايداری نانوسيال، نانوسيال در دستگاه التراسونيك قرار داده شد. در آزمايش‌های انجام شده مشخص شد که در دبی های پايين آب و هوا نانوذرات ضريب انتقال حرارت را افزايش می دهد و هر چقدر مقدار نانوذرات بيشتر شود ضريب انتقال حرارت بيشتر افزايش پيدا می کند ولی در دبی های بالای مايع، نانوسيال تاثير چندانی بر ضريب انتقال حرارت ندارد و همچنين مشخص شد يکی از راه‌های افزايش ضريب انتقال حرارت، دوفازی کردن سيال می باشد. براي اين کار هوا وارد سيال شد و مشخص شد که نانوسيال می تواند ضريب انتقال حرارت را افزايش دهد. اگر دبی مايع ثابت باشد با افزايش دبی هوا دو ترم نانوسيال و تغيير الگوی جريان ضريب انتقال حرارت را افزايش می دهد.
URI: http://dl.pgu.ac.ir/handle/Hannan/18287
Type Of Material: پ‍ای‍ان‌ ن‍ام‍ه‌ ف‍ارس‍ی‌
Appears in Collections:پایان نامه های دانشگاه

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T808.pdfپايان‌نامه كارشناسی ارشد در رشته مهندسی شيمی13.2 MBAdobe PDFThumbnail
Download    Request a copy


Items in HannanDL are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.