Please use this identifier to cite or link to this item: http://dl.pgu.ac.ir/handle/Hannan/160205
Title: بررسی الکتروشیمیایی برخی از گونه‌های جلبک‌های خلیج فارس(بوشهر)با در نظر گرفتن خواص آنتی‌اکسیدانی آن‌ها
Authors: هاجر صداقت
Keywords: جلبک‌های خلیج فارس، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، ولتامتری چرخه‌ای، سنجش DPPH
Issue Date: 1395
Abstract: یکی از خواص جلبک‌ها به عنوان منابع عظیم دریایی خصوصیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها به واسطه وجود ترکیبات شیمیایی آلی از جمله پلی فنول‌ها است، که این ترکیبات شیمیایی تحت تأثیر انواع گونه‌های جلبک و شرایط اقلیمی متفاوت، هستند. روش‌های متفاوتی برای بررسی ظرفیت آنتی‌اکسیدانی ارائه گردیده است که عمدتاَمستلزم صرف وقت و هزینه زیادی است ضمن اینکه شرایط و مراحل انجام کار دشوار است. در بین انواع روش‌های آزمایشگاهی، روش‌های الکتروشیمیایی و خصوصاً ولتامتری به عنوان یک روش غربالگری ساده، مفید، ارزان و سریع برای بررسی ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مورد استفاده قرار میگیرد. در این کار با استفاده از روش‌های ولتامتری چرخه‌ای خصوصیات آنتی‌اکسیدانی 3 گونه متفاوت از جلبک‌های حاشیه خلیج فارس (منطقه بوشهر) مورد بررسی قرار گرفت. این روش براساس ارتباط جریان آندی ولتاموگرام عصاره جلبک با ظرفیت آنتی‌اکسیدانی ترکیبات پلی فنول آن جلبک انجام گردید. ولتاموگرام‌ها‌ی چرخه‌ای برای عصاره متانولی هر جلبک در چهار حالت فیلتر شده و فیلتر نشده که هر کدام درتاریکی و نور قرار داده شد بودند، بدست آمد. نتایج نشان می‌دهند که در بین 3 گونه جلبک مورد مطالعهLaurencia sp., Champia sp. , Cystoseira sp. دارای بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی هستند. بعلاوه مطالعه‌ی تأثیرات نور و اجزای جامد بر روی پایداری خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک‌ها نشان دهنده تفاوت قابل توجه‌ی بین جلبک‌هاست که وابسته به ظرفیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها است. در پایان نتایج به دست آمده از ولتامتری با نتایج حاصل از روش 1،1 دی فنیل 2-پیکریل هیدرازیل مقایسه شد.
Description: پایان‌نامه کارشناسی ارشد در رشته شیمی دریا
URI: http://dl.pgu.ac.ir/handle/Hannan/160205
Type Of Material: پ‍ای‍ان‌ ن‍ام‍ه‌ ف‍ارس‍ی‌
Appears in Collections:Chemistry شیمی

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T1485.pdf4.53 MBAdobe PDFThumbnail
Download    Request a copy


Items in HannanDL are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.